Beszámoló Verne regényolvasó versenyről KAPI 2019-es tanulmányi verseny pályázatához

2019. április 9-én rendeztük a Verne regényolvasó vetélkedőt 20 három fős csapat részvételével a szolnoki Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskolában. A csapatok nagy várakozással érkeztek, hiszen voltak, akik már harmadik vagy negyedik éve vettek részt versenyünkön Szolnok, Törökszentmiklós, Debrecen, Máriapócs általános iskoláiból.

Verne: 80 nap alatt a Föld körül című regénye elolvasása alapján oldották meg a csapatok a rendkívül változatos feladatokat. Mivel 13-14 éves korosztály vett részt a vetélkedőn, ezért a játékosság mellett fontos szempont volt a fiatalok kreativitásának, általános tájékozottságának és lendületességének beépítése. A regény adta a lehetőségeket a különböző földrészeken, mint cselekmény helyszíneken az izgalmas munkálkodásra. Ausztrália kivételével minden földrész csodálatos tájaira kalandoztak a gyerekek a megoldások során és gazdagodtak az olvasmány élményeken túl közösségi élményekkel is. Játékos topográfia, kommunikáció fejlesztés, rejtvényfejtés, kép- és tárgykereső, képregény összerakó színesítette a vetélkedőt.  Sokat dolgozott az 5 fős zsűri, hiszen „bemutatkoztak” a szereplők, tudósításban számoltak be a Times-nak kalandjaikról és a megismert emberekről, különlegességekről.

A vetélkedő rendkívül jó hangulatban, sok nevetéssel, izgalommal zajlott. Talán a „Most mutasd meg!” feladat csalta a legtöbb mosolyt az arcokra. Megint a térképen való tájékozódás tűnt a legnehezebbnek. 9 órától 14 óráig „jártak a gyerekek az utazók nyomában” iskolánk 27. Verne vetélkedőjén. Minden csapat kapott valamilyen motivációs jutalmat, könyvet, pendrive-ot, kulcstartót, édességet. Véleményük szerint is nagyszerű verseny volt, „jobb, mint a tavalyi”.

Versenyünkön jelen volt Szentirmai Ágnes, a Katolikus Rádió munkatársa és a helyi médiák tudósítói.  Elismerőleg nyilatkoztak a fiatalok felkészültségéről, a vetélkedő színvonalasságáról és hogy az országban egyedülállóan 27. éve folytatódik ez a Verne regényolvasó verseny, mint az olvasóvá nevelés nagyszerű lehetősége.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.