PEDAGÓGUSBÚCSÚ 2017

Több száz óvónő, tanító és tanár gyűlt össze idén is a Pedagógusok Búcsúján, Máriapócson


2017. június 25-én tartották meg az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó búcsút. A szakmai programoknak köszönhetően (is) láthatóan egymásra találtak az oktatók, hiszen a szünetekben, kellemes hangulatban folytatódott tovább az érdekes előadások elemzése. Több helyszínen zajlottak a programok: a Családvár aulájában, az Emmánuel-ház földszintjén és az emeleti előadóban gyűltek össze a pedagógusok szakmai programokra. A bölcsődei munkatársak és óvodapedagógusok „Amit a 2-6 éves gyerekekről tudni lehet” címmel hallgatták meg Jávorné dr. Kolozsváry Judit pszichológus előadását. A tanítók a kereszténység gyermekképéről és ennek pedagógiai konzekvenciáiról hallhattak okfejtést Dr. Vincze Tamás főiskolai docenstől. A felsőbb évfolyamokban tanítóknak pedig a „Hármas kötés” program volt a téma, Tóth-Fazekas Andrea, a KÉPMÁS Magazin munkatársa volt ebben segítségükre. Emellett azt is megvitatták, hogy mire vágynak a kamaszok valójában?

Egy rövid pihenő után következett a sokak által várt pillanat: hiszen mint minden évben, idén is átadták a Szent Gellért díj ezüst fokozatát és az Egyházmegyék Oktatásért díját is a Tábori oltár körül. Kocsis Fülöp metropolita üdvözölte az egybegyűlteket, és fejezte ki köszönetét a Görögkatolikus Metropólia minden pedagógusának, akik igen sokat tesznek nap, mint nap gyermekeink fejlődéséért. A díjakat is ő adta át.

A Hajdúdorogi Főegyházmegye fenntartásában működő intézmények pedagógusai közül a Szent Gellért díj ezüst fokozatát a szolnoki Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola földrajz-testnevelés-gyógytestnevelés szakos tanára, Diszterhöft Herbertné kapta:

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.